Thursday, February 2, 2012

Apa Itu Isirong aprikot?





Satu isirong aprikot (Prunus armeniaca, "plum Armenia" dalam bahasa Latin) merujuk kepada kernel spesis Prunus , dikelaskan dengan plum di Prunus subgenus. Ia telahpun dikenali kerana yang mengandungi amygdalin , toksik glikosid cyanogenic
Biji benih atau biji aprikot yang berkembang di tengah-tengah Asia dan di seluruh Mediterranean begitu manis bahawa mereka boleh digantikan dengan badam . Liker Itali amaretto dan amaretti biscotti berperisa dengan ekstrak biji aprikot badam dan sebagai Minyak ditekan dari kultivar ini telah digunakan sebagai minyak masak .
Biji aprikot kadang-kadang boleh menjadi kuat merasa dan pahit . Mereka mempunyai resipi untuk jem aprikot , dan Itali amaretto cookies dan minuman keras. yang  diambil secara berlebihan, mereka boleh menghasilkan gejala-gejala keracunan sianida , termasuk rasa loya , demam , ruam , sakit kepala , insomnia , meningkat dahaga , lemah, lesu , gementar , sakit dan sakit pada sendi dan otot, penurunan tekanan darah .
Pada tahun 1993, Jabatan Negara New York Pertanian dan Pasaran menguji kandungan sianida 2 gram 220 (8oz) pakej kernel aprikot yang diimport dari Pakistan yang sedang dijual di kedai-kedai makanan kesihatan sebagai snek. Hasil kajian menunjukkan bahawa setiap pakej, jika diambil keseluruhannya, terkandung sekurang-kurangnya dua kali ganda dos minimum maut sianida bagi manusia dewasa. Lubang-lubang aprikot telah dipanggil semula dan dikeluarkan dari kedai.  Walaupun ini, tiada kematian Amerika Syarikat dan hanya satu ketoksikan yang serius daripada biji aprikot yang dilaporkan dari tahun 1979 hingga 1998.  Secara purata, isirung aprikot mengandungi kira-kira 0.5 mg daripada sianida.





==================================================================

Kami pengedar produk-produk cegah dan rawat kanser dari B17 aprikot keseluruh Malaysia, Brunei, Singapore, Indonesia, Thailand.

Sila Hubungi 019 7152156 atau Email kami di MakanSutraTraders87@gmail.com

No comments:

Post a Comment